Visgilde Foppen

Dorpsstraat 50
3881 BE Putten
(0341) 352290

Tong is vis van de maand december

De feestmaand is begonnen! Heeft u al eens griet geprobeerd? Hiermee zult u zeker de show stelen tijdens het feestdiner. Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Grietfilet kunt u bereiden op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Ideaal dus voor deze maand.

Het visvlees van de griet lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, heeft een gladde huid en geen beenknobbels. De meeste griet wordt aangevoerd in de wintermaanden. Grietfilet kunt u op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Griet kunt u bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets. Uw Visgilde specialist kan u er meer over vertellen. Handig om te weten wanneer u de griet als specialiteit op tafel wilt zetten tijdens de feestdagen!

Visgilde Foppen

Dorpsstraat 50
3881 BE Putten
(0341) 352290

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 20:00
woensdag 10:00 - 20:00
donderdag 10:00 - 20:00
vrijdag 10:00 - 20:00
zaterdag 10:00 - 18:00
zondag Gesloten